Otvoreno pismo djelatnicima općine Jajce, učesnicima natječaja od 17/4 2024 i zainteresiranim građanima


 23/4 2024 Höör Švedska

Otvoreno pismo djelatnicima općine Jajce:

Edin Hozan
Ismet Vereget
Amila Hadžić
Jasna Aganović
Ivica Marušić
Josip Nikić
Zorica Marić

, svima koji se jave na:

https://www.opcina-jajce.ba/images/2015/Tenderska_dokumentacija.docx.pdf
https://www.opcina-jajce.ba/images/2015/Projektni_zadatak.pdf

kao i široj zajednici u cilju pravovremenog informiranja.

Na stranici br. 13 dokumenta https://www.opcina-jajce.ba/images/2015/Projektni_zadatak.pdf stoji sljedeće:

"Na lokalitetu ruševnih objekata (lijeva starna posmatrajući iz pravca ulaza) predvidjeti ugostiteljsko – stambeni objekt"

Ovim putem skrećem pozornost svim adresiranim da se u ovom dijelu radi o izuzetno nespretnom i pogrešnom odabiru terminologije. Definira se da će "ruševni objekti" (množina) preći u "ugostiteljsko - stambeni objekt" (jednina). Ne znam radi li se o namjernom ili o slučajnom nepravilnom formuliranju, ali se neosporno radi o značajnom presedanu i kardinalnoj grešci u textu natječaja. Osim toga, "ugostiteljsko .." - molim?

Moja je obitelj tu lokaciju kupila prije c:a 150 godina i na njoj je moj pradjed zajedno sa svojim bratom izgradio kuću sa 2 kata stambenog + poslovnim prostorom u prizemlju. Tijekom godina generacije u njoj su se smjenjivale a u poslovnom prostoru su se obavljale različite djelatnosti, od krojačke radnje, preko kafane i servisa za popravak elektronike, do buregđinice i trgovine. Prema tome da si sada neko treće lice bez moje pismene suglasnosti daje za pravo i tu unaprijed smješta "ugostiteljski objekt" se nalazi u sferi znanstvene fantastike.

U vrijeme agresije '92. na Jajce moj otac, brat i ja smo proveli u redovima HVO-a. Kuća je poslije namjerno zapaljena i moja supruga i ja smo nakon toga godinama neuspješno pokušavali ishoditi suglasnosti i dozvole za izgradnju nove. U prilogu se kao dokaz mogu pronaći svi dokumenti, datumi i adrese iz kojih se može iščitati slijed i procedura u tim postupcima. Iz njih proistječu zaključci bez kojih neće biti moguće bilo kakvo odstupanje u godinama koje slijede.

Zaključno:

Kao vlasnik 1/1 još jednom skrećem pozornost svim involviranim u ovaj projekat da imaju u vidu gore navedene činjenice i da ne dovode u koliziju javni sa privatnim interesom. Pozdravljam pokretanje uređenja prostora od vodopada prema Pijavicama i pažljivo ću nadzirati njegov daljnji razvoj.

Tito Lukić

------------------------------------------------

PRILOZI & DOKUMENTACIJA:

https://drive.google.com/drive/folders/1BTP8nOB90VL6ymAm8ezz_EM4rPVVpyMD?usp=sharing

------------------------------------------------

5/2 2019 - 22/3 2019

Zahtjev za izdavanje odobrenja za uklanjanje 1-1 & 1-2; Rješenje FMPU 1-1 & 1-2

------------------------------------------------

10/10 2019 - 5/12 2019

Zahtjev za izdavanje odobrenja za uklanjanje 2-1 & 2-2; Rješenje FMPU 2-1 & 2-2

------------------------------------------------

14/2 2020 - 22/9 2020

Povjerenstvu za očuvanje nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini

Predmet:

Zamolba za očitovanje na idejni projekat saniranja objekta na lokaciji K.Č. 525/46 i 525/47 K.O. Pijavice, upisane u P.L. 361, označene kao K.Č. broj 1016 K.O. Jajce 1, Z.K. ul. 55

------------------------------------------------

Comments